Familieopstelling

Met deze individuele sessie krijg je voeling met de verborgen dynamiek van jouw familiesysteem. Dit verheldert jouw situatie.

Iedere familie bezit een sterke onderlinge band, ongeacht of de familieleden dat ook zo ervaren. De “familieziel” is voortdurend op zoek naar evenwicht en verlangt dat niemand buitengesloten en dat niets ontkend wordt.

We hebben allemaal een omvattend innerlijk weten van de familie van herkomst, inclusief wat er in vorige generaties is gebeurd. Dit beïnvloedt in sterke mate het verloop van ons leven.

Tijdens een afspraak maken we familieopstellingen naar dat innerlijke beeld. Daarbij maken we gebruik van de poppetjes, elementen en zgn. representanten, die familieleden representeren. Verbluffend is dat de representanten dezelfde gevoelens en onderlinge verhoudingen ondergaan als de oorspronkelijke personen. Dit geeft onmiddellijk een helder beeld van de disbalans in het familiesysteem, en laat zien waar de verstrikking vandaan komt.

Je krijgt inzicht in en voeling met de verborgen kracht van familiesystemen. Dat verheldert je eigen situatie en draagt bij aan herstel van jouw plaats in je familiesysteem.

Door de posities van de representanten te veranderen, proberen we de juiste ordening te vinden. Door ‘oplossende uitspraken’ kan een nieuw innerlijk beeld ontstaan met meer ruimte voor respect en liefde. De familie kan zo een bron van kracht zijn.

Tijdens een individuele sessie krijg je voeling met de verborgen dynamiek van familiesystemen, waardoor veel van je eigen situatie verhelderd wordt of zelfs op z’n juiste plaats valt. Een effectieve manier om rust te vinden in je hoofd en in je hart.

Patroon