Teamopstelling

De bewuste en onbewuste verbinding tussen teamleden bepaalt de kwaliteit van de samenwerking. Met een opstelling krijg je hier zicht op. Lees verder.

Elk teamlid heeft in een team zijn eigen plek en taak. De teamleden geven samen richting aan het doel van het team en daarbij hebben ze elkaar nodig. De magie zit daarom nooit in de inhoud van het werk, het zit in de verbinding tussen de teamleden. Wanneer je leert teamvraagstukken op te stellen, raak je direct een diepere laag van het teamproces.

Met een teamopstelling komt er ruimte voor het teampotentieel omdat de onderste steen boven komt. Een teamopstelling is een unieke mix van teamcoaching en systemisch werk. Componenten uit systemisch werk en teamgames geven deze teamopstelling een pragmatisch karakter binnen een methodisch kader.

Als opsteller help ik teams om tastbaar te maken wat er speelt door alles inclusief te maken en door te benoemen wat er eerder nog niet zichtbaar was (maar wel voelbaar). Door deze bewuste en
onbewuste informatie met elkaar te verbinden, creëert dat eenheid, verbondenheid en respect binnen het team.

Doordat ik buiten het proces sta en daarmee een objectieve toeschouwer ben, houd ik overzicht op wat niet past in ‘het systeem’ en verbind ik de context, personen en afdelingen met de ambities van de organisatie.

Resultaat

Review

“Françoise verstaat de kunst om makkelijk de brug te slaan vanuit de theorie naar de praktijk en zodoende een goede liason creëert met de groep of het team”. De werkvormen die ze heeft ingezet hebben een zeer positieve impact gehad op de zelfkennis en teamvorming. Een aanrader!”

Co Konings,
Directeur Operations van Oers United