Persoonlijk Leiderschap

Deze opleiding leert je jouw impact als leidinggevende te vergroten door te werken vanuit jouw persoonlijke kracht. Lees meer.

Wil jij je impact als leidinggevende vergroten door te werken aan je Persoonlijk Leiderschap?

In deze opleiding krijg je inzicht in je eigen handelen. Je leert hoe je dit kunt veranderen om je effectiviteit en impact te vergroten. Om richting te kunnen geven aan de ontwikkeling van anderen is het essentieel dat je effectief leiding kunt geven aan jezelf en je eigen ontwikkeling. PIB biedt een unieke training waar je intensief werkt aan het vergroten van jouw persoonlijke kracht en impact als leider.  Als jij je vakmanschap, zelfvertrouwen en zelfkennis wilt laten groeien en je persoonlijk leiderschap wilt versterken dan is deze training zeker van toegevoegde waarde voor jou.

Wat levert deelname op?

  • Je wordt zelfverzekerder en durft meer te vertrouwen op eigen en authentieke keuzes
  • Na de training kun je meer stijlflexibiliteit laten zien en kun je meer bijdragen aan de ontwikkeling van anderen
  • Je hebt meer inzicht in je eigen gedragspatronen en je kunt belemmerende overtuigingen loslaten
  • Je hebt een ontwikkelplan voor de komende jaren waardoor je je effectiviteit als leidinggevende in (werk) situaties kunt vergroten

Voorafgaand aan de training vindt er een persoonlijk intakegesprek plaats waarbij reflecterende vragen gesteld worden zodat je als deelnemer jouw ontwikkeldoelen scherp hebt. Na de drie trainingsdagen vindt er een afsluitend coach gesprek plaats . In dit gesprek reflecteer je op de trainingsdagen en sta je stil bij de integratie van de inzichten naar de praktijk. Gedurende de dagen wordt er gewerkt met een variatie aan werkvormen zoals ook creatieve en intuïtieve vormen. Denk hierbij aan levensloop, systemisch werken, kernkwaliteiten en transactionele analyse. 

Inhoud van het programma
Intakegesprek
Dag 1: Persoonlijk Leiderschap
Dag 2: Ik en de ander
Dag 3: Ik en de organisatie

Afsluitend coachgesprek om je doelen te integreren met je dagelijkse werkzaamheden.

Doelgroep
Leidinggevenden met een afgeronde HBO- of WO opleiding met enkele jaren werkervaring.

Studiebelasting
De opleiding omvat drie werkdagen. We verwachten dat je je huiswerkopdrachten maakt ter voorbereiding op de opleidingsdagen. Dit neemt voor alle drie de dagen ongeveer 1 uur in beslag.